Kinderyoga Balasana @ Lisette

Geef ruimte aan het kind in je
 


Opbouw lessen


Elke les heeft een thema die als rode draad door alle oefeningen van de les loopt.

Deze oefeningen variëren per les, maar in elke les zit dezelfde opbouw:

- Vertelsteen: benoemen wat er op je hart ligt voor de les begint. Kinderen leren luisteren zonder hierop te reageren en merken dat ieder kind gevoelens en emoties heeft en deze uit.

- Thema: er wordt bekendgemaakt wat het thema van de les is.  

- Kern van de les:

 • Yogahoudingen: er worden verschillende houdingen uitgevoerd. Zowel alleen als met een ander kind. Het doel van de houdingen varieert van kracht zetten tot flexibiliteit of ontspanning.
 • Mindfulness spelletjes: De verschillende zintuigen (proeven, ruiken, zien, horen en voelen) worden aangesproken. De kinderen leren bewust bij een zintuig stil te staan en zich hierop te concentreren.
 • Visualisaties: Hierbij mag het kind zijn eigen creatieve gedachten de vrije loop laten. Er wordt een verhaal verteld, waarbij kinderen zich in kunnen beelden hoe dit eruit ziet en hoe het voelt. Zinnen die hierin centraal staan zijn: 'Ik ben sterk', 'Ik ben goed', 'Ik ben vrij', 'Ik ben lief', etc.
 • Ademhalingsspelletjes: Hierbij leren kinderen bewust, én op een speelse manier hun ademhaling in te zetten.
 • NLP (neurolinguistisch programmeren): Hierbij leren kinderen zelfvertrouwen op te bouwen. Ze leren grenzen aangeven en deze grenzen te voelen bij anderen. Ook leren ze wat verbale en non-verbale communicatie is en deze bewust in te zetten.

- Afsluiten: er wordt altijd afgesloten met een creatief gedeelte. Dit gedeelte kan individueel of met de hele groep zijn. Het thema staat in deze opdracht uiteraard weer centraal. 


Tips voor de yoga les: 
Kleding: voor de yogales is het belangrijk dat je kind lekker zittende kleding aan heeft. Tijdens de yogales worden er yogahoudingen uitgevoerd en zit je kind op de grond op een matje. Bij binnenkomst doen ze hun schoenen uit. Lekker warme sokken zijn fijn tijdens de ontspanningsoefeningen.


Tips voor ouders na een yoga les:
Het kan voor kinderen lastig zijn om hetgeen ze gedaan hebben tijdens de les meteen te verwoorden. Dit heeft soms wat tijd nodig. Je kind zal waarschijnlijk uit zichzelf naar je toe komen.


Wanneer 

VANAF VRIJDAG 17 SEPTEMBER STARTEN DE YOGALESSEN WEER

Op vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 zullen de lessen plaatsvinden.

De maximale groepsgrootte is 6 kinderen. Wanneer de groep vol is, zal ik u op de hoogte houden wanneer er een plek vrij komt. 
In de schoolvakanties zullen er geen reguliere lessen plaatsvinden.Tarieven

 • 10-rittenkaart: €125,- (€12,50 per les) 
 • 20-rittenkaart: €230,- (€11,50 per les)
 • jaarabonnement: €420,- (€10,50 per les)
  10-rittenkaart opmaken binnen 12 weken, m.u.v. vakanties. 20-rittenkaart opmaken binnen 25 weken, m.u.v. vakanties. Een abonnement is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Abonnement moet binnen 14 dagen na factuurdatum betaald zijn. Betaling kan zowel contant als per bankoverboeking. 
 • Proefles: €5,00
  Eenmalig. Deze dient vóór aanvang, of direct na de les te betalen.
 • Tarieven workshops op aanvraag.

Kinderyoga Balasana is aangesloten bij de meedoen regeling van de gemeente Tilburg.

Laat u weten wanneer je hier gebruik van wilt maken?